του Σάββα Καλεντερίδη
Πριν από λίγες ημέρες έγινε μια "βιβλιοπαρουσίαση" στην Αθήνα, όπου προσωπικότητες της πολιτικής επιστήμης και του Ελληνικού Κοινοβουλίου εκλήθησαν να μιλήσουν για την έκδοση στα ελληνικά του βιβλίου "NUTUK, Ο ΜΕΓΑΣ ΡΗΤΟΡΙΚΟΣ, του Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ".
Όσον αφορά στη σκοπιμότητα της έκδοσης, ασφαλώς και θα έπρεπε να μεταφραστούν και να εκδοθούν οι λόγοι του Μουσταφά Κεμάλ, για να έχουν πρόσβαση οι μελετητές αλλά και ο απλός λαός σε κείμενα και γεγονότα που ούτως ή άλλως καθόρισαν την πορεία του Ελληνισμού.
Γιατί μιλάμε για ένα πολιτικό πρόσωπο, που με τις αποφάσεις και τις πράξεις του συνέπραξε σε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας και της ανθρώπινης ιστορίας, στη γενοκτονία 1.500.000 ανθρώπων, του Ελληνισμού του Πόντου, της Θράκης και της Ανατολής.
Αφού λοιπόν παραδεχτούμε ότι είναι κατ' αρχάς χρήσιμη η έκδοση, άς μας επιτραπεί να εκφράσουμε μερικές απόψεις για το βιβλίο και για την ίδια την εκδήλωση της βιβλιοπαρουσίασης.
Πρώτον και κύριον, στο εξώφυλλο, μπροστά από όνομα του Μουσταφά Κεμάλ αναφέρεται το ουσιαστικό ΓΚΑΖΙ, που σημαίνει ΗΡΩΑΣ, δηλαδή κάτι σας ΜΕΓΑΣ, και το χρησιμοποιούν οι Τούρκοι, γιατί θεωρούν ότι οι σφαγές και οι γενοκτονίες που έκανε εις βάρος των Ελλήνων δικαιολογούν αυτό το όνομα-τίτλο τιμής. Το γεγονός ότι χρησιμοποιείται το όνομα αυτό και στην ελληνική έκδοση, χωρίς δόση υπερβολής, σημαίνει ότι εμείς οι Έλληνες αποδεχόμαστε το 'μεγαλείο' εκείνου που μας έσφαξε με τον πιο άγριο και απάνθρωπο τρόπο.
Δεύτερον, η συμμετοχή στη βιβλιοπαρουσίαση Τούρκων διπλωματών και του ίδιου του πρέσβη της Τουρκίας -είναι σε όλους γνωστό ότι οι Τούρκοι διπλωμάτες είναι οι πιο σκληροί φορείς του κεμαλικού φασισμού- αποτελεί απόδειξη ότι η έκδοση του έργου και η εκδήλωση της βιβλιοπαρουσίασης ήταν στην ουσία ένα προπαγανδιστικό εγχείρημα προβολής και νομιμοποίησης του κεμαλισμού, μιας φασιστικής και εγκληματικής ιδεολογίας, σε μια κοινωνία-θύμα και του ίδιου του στυγερού δολοφόνου και των ανθρωποειδών που συνεχίζουν να κρατούν ζωντανό τον κεμαλισμό, που στην κυριολεξία τρέφεται από το αίμα των θυμάτων του. Ποιός ξεχνάει -εκτός ίσως από τους Τούρκους κεμαλιστές και από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση- ότι τα εκατομμύρια των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής, οι 150.000 Έλληνες της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου, οι βιασμένες γυναίκες της Ίμβρου, είναι θύματα του Μουσταφά Κεμάλ και της ιδεολογίας του;
Τρίτο και το χειρότερο, η παρουσία σε αυτήν την προπαγανδιστική κεμαλική-φασιστική εκδήλωση προσωπικοτήτων από το χώρο της πολιτικής και των ακαδημαϊκών δασκάλων της Ελλάδος, μιας χώρας που αποτελεί διαχρονικό θύμα του κεμαλικού φασισμού, είναι βαρύτατο πολιτικό, επιστημονικό, ιστορικό και ηθικό ολίσθημα και αποτελεί απροκάλυπτη ύβρι σε νεκρούς και ζωντανούς.
Δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηριστεί η πράξη σας κύριοι. Δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηριστεί και να δικαιολογηθεί η παρουσία σας σε μια τέτοια εκδήλωση, που δεν ήταν επιστημονικού αλλά βαθύτατα πολιτικού χαρακτήρα, που κινείται στη λογική του "σφάξε με Γκαζί μου ν' αγιάσω".
Δεν μπορεί εκπρόσωποι του ελληνικού λαού να συμμετέχουν σε μια τέτοια εκδήλωση.
Δεν μπορεί βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που εκπροσωπούν τα θύματα του Κεμάλ, να είναι ταυτόχρονα συνοδοιπόροι και τιμητές του.
Δεν μπορεί ακαδημαϊκοί δάσκαλοι να συμμετέχουν σε ένα τέτοιο επιστημικό και εθνικό όνειδος.
Δεν μπορεί ακαδημαϊκοί δάσκαλοι συνοδοιπόροι-προπαγανδιστές των κεμαλιστών να διδάσκουν στα παιδιά των Ποντίων, των Θρακών, των Σμυρνιών, των Κωνσταντινουπολιτών και των Ιμβρίων.
Δεν μπορεί και οι μεν και οι δε να αμοίβονται με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων.
Αν δεν μπορείτε κύριοι συνοδοιπόροι των κεμαλιστών να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων, τουλάχιστον παραιτηθείτε.
Σάββας Καλεντερίδης
Ενα από τα απομεινάρια του εγκλήματος του Μουσταφά Κεμάλ και του κεμαλικού φασισμού, που υπέστη βάναυση προσβολή από την βδελυρή πράξη σας.
Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010
Oι "αφελείς" νεροκουβαλητές του κεμαλισμού, οι φορείς της ιδεολογίας του "Σφάξε μου Γκαζί μου ν' αγιάσω"
Κακοποιός και με τη βούλα ο μουσουλμάνος με το Κοράνι
Δέκα μήνες μετά ο άνθρωπος για τον οποίο "κάηκε" η Αθήνα όταν κατήγγειλε ότι αστυνομικός έσκισε το ιερό βιβλίο του συνελήφθη ως μέλος συμμορίας διαρρηκτών και καταδικάστηκε ως κλεπταποδόχος.
Πρόκειται, όπως γράφει το Πρώτο Θέμα, για τον 27χρονο Σύρο Χασάν Χαμζί που καταδικάστηκε πριν από λίγες ημέρες σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών επειδή πουλούσε κλοπιμαία.
Προηγήθηκε έφοδος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στο υπόγειο διαμέρισμα όπου διέμενε ο Χαμζί με έναν ακόμη ομοεθνή του και έπεσαν πάνω σε έναν… θησαυρό. Κοσμήματα, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα αξίας, τα οποία σπείρα διαρρηκτών είχε αφαιρέσει το προηγούμενο διάστημα από διαμερίσματα και μεζονέτες των βορείων προαστίων. Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο 27χρονος Σύρος αρνήθηκε πως ο ίδιος συμμετείχε στη σπείρα των διαρρηκτών, αλλά υποστήριξε πως αγόρασε τα αντικείμενα αξίας από άγνωστο άνδρα, χωρίς να γνωρίζει πως ήταν κλεμμένα.
Σημειώνεται ότι η έδρα τον καταδίκασε σε δέκα μήνες φυλάκιση, με τριετή αναστολή, προφανώς για να φύγει στην πατρίδα του, πράγμα που έγινε αμέσως ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ, επειδή ως γνωστόν οι δικαστικές αποφάσεις δεν κρίνονται.
Ο ίδιος είχε δηλώσει σε τηλεοπτική εκπομπή πώς έφτασε λαθραία στη Σάμο από την Τουρκία το 2002 και από εκεί βρέθηκε στην Αθήνα. Το 2003 υπέβαλε τα χαρτιά του για νομιμοποίηση, στο πλαίσιο μέτρων που τότε προωθούσε η κυβέρνηση Σημίτη, δηλώνοντας όμως πως είναι Ιρακινός επ’ ονόματι Ατίγκ Μοχάμαντ, και όχι Σύρος.
Τον περασμένο Μάιο αστυνομικός που έπαιρνε μέρος σε επιχείρηση -"σκούπα" στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας σταμάτησε τον Χαμζί για εξακρίβωση στοιχείων. Με βάση τα όσα κατήγγειλε ο νεαρός, ο αστυνομικός έσκισε σελίδες από το Κοράνι που είχε πάνω του και στη συνέχεια το έριξε στο έδαφος και το ποδοπάτησε βρίζοντας. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει αντίδραση μεγάλης μερίδας μουσουλμάνων μεταναστών που ζουν στην Αθήνα και για δύο ημέρες να προκληθούν σοβαρά επεισόδια από φανατικούς που προκάλεσαν καταστροφές σε οχήματα και καταστήματα, ενώ υπήρξαν και τραυματισμοί
Ο πρόεδρος της Ενωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας κ. Ναΐμ Ελγαντούρ, δηλώνει τώρα στο ΠΘ.
"Γνωρίζω ότι ήθελε να φύγει από την Ελλάδα. Επικοινώνησε μαζί μου και μου είπε πως θέλει να επιστρέψει στη Συρία. Γενικά ήταν περίεργος. Κυκλοφορούσε σε περίεργες πιάτσες και τον είχαν συλλάβει στο παρελθόν για πλαστά χαρτιά. Του έλεγα να προσέχει. Εμένα μου ζήτησε χρήματα για να φύγει από την Ελλάδα, αλλά έμαθα αργότερα ότι ήθελε να με εκμεταλλευτεί", δήλωσε ο κ. Ελγαντούρ.
Έτσι λοιπόν το λένε τώρα…. "Περίεργος"
antinews
Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010
Ο Μέγας Αλέξανδρος κατακτά την Αθήνα
Είδατε καροτάκι μετά το μαστίγιο;;;
Κυριακή 7 το πρωί, πριν από μερικές εβδομάδες. Στο ραντεβού στην πλατεία Κοτζιά ήταν όλοι τους παρόντες. Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης , ο αρχιτέκτονας κ. Δημήτρης Κουτσογιάννης, ο γλύπτης Πραξιτέλης Τζανουλίνος, ο κ. Αλέκος Παππάς, γιος του γλύπτη Γιάννη Παππά, και κατά κάποιον τρόπο ο... Μέγας Αλέξανδρος.
Θέμα της «σύσκεψης» η τοποθέτηση του χάλκινου ανδριάντα του έφιππου Αλέξανδρου, έργου του Γιάννη Παππά, στην πλατεία Κοτζιά. Στην πρόβα, που έγινε επί τόπου, χρησιμοποιήθηκε μια πρόχειρη κατασκευή με φωτογραφία του αγάλματος σε φυσικό μέγεθος. Γεγονός είναι ότι ο Αλέξανδρος βρίσκει επιτέλους μια θέση στην Αθήνα, η οποία μπορεί να μην είναι η γενέτειρά του, υπήρξε όμως και εξακολουθεί να είναι ένα μεγάλο χωνευτήρι πολιτισμών από την αρχαιότητα ως σήμερα. Αλλωστε στον ανδριάντα του Γιάννη Παππά παριστάνεται ο Αλέξανδρος σε νεαρή ηλικία, όταν ήταν ακόμη ο έφηβος πρίγκιπας που ζούσε στην αυλή της Πέλλας και αγωνιζόταν με τους φίλους του στο κυνήγι με άλογο στα γύρω βουνά.
Εντός ολίγων ημερών, στη θέση όπου βρίσκεται σήμερα το σιντριβάνι της πλατείας- και μετά την καθαίρεσή του βεβαίως- θα αρχίσει να στήνεται ο ανδριάντας. Την απόφαση άλλωστε έχει ήδη λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο, δίνοντας έτσι λύση σε μια ιστορία ετών, καθώς το άγαλμα είχε αγοραστεί από το υπουργείο Πολιτισμού το 1993 αλλά ουδέποτε ως σήμερα είχε βρει θέση που να του αρμόζει. Το άγαλμα θα τοποθετηθεί σε βάθρο ύψους 6,20 μέτρων (περιλαμβάνονται και δύο αναβαθμίδες, συνολικού ύψους 0,80 μ.) κατασκευασμένο από γκρίζο μάρμαρο με ειδικά επεξεργασμένη αδρή επιφάνεια (χτυπημένη με το βελόνι). Μεταξύ του βάθρου και του γλυπτού θα υπάρχει μια μεταλλική επιφάνεια πάχους 0,20 μ. Oανδριάντας του Αλέξανδρου θα ατενίζει από το δικό του ύψος (3,60 μέτρα) την περιοχή μεταξύ του Δημαρχείου και της πλατείας Μοναστηρίου, ενώ σε μια πλάγια όψη του βάθρου θα είναι τοποθετημένη σχετική επιγραφή. Την αρχιτεκτονική μελέτη για την τοποθέτηση του αγάλματος και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου έχει εκπονήσει ο κ. Κουτσογιάννης και για την ολοκλήρωση του έργου, με προϋπολογισμό περί τις 60.000 ευρώ, θα απαιτηθούν περίπου δύο μήνες. Ως τότε πάντως το έξοχο γλυπτό θα εξακολουθεί να βρίσκεται στον κήπο του εργαστηρίου-μουσείου του Γιάννη Παππά στου Ζωγράφου.
Ν α σημειωθεί ότι η πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης ήταν ο αρχικός προορισμός του συγκεκριμένου έργου, κάτι που δεν ευοδώθηκε τελικώς, πικραίνοντας τον δημιουργό του. Αλλωστε ο Γιάννης Παππάς είχε μελετήσει ιδιαίτερα τους έφιππους ανδριάντες- έκθεση με αυτό το θέμα είχε πραγματοποιηθεί το 2006 στο Μουσείο Μπενάκη. Γιατί το «έφιππο» ήταν για τον Γιάννη Παππά μια πρόκληση στο καλλιτεχνικό του έργο, ένα πολύπλοκο πρόβλημα για τη λύση του οποίου εργάστηκε επί μακρόν. Επισκέψεις σε ιπποφορβεία και ομίλους ιππασίας τον είχαν βοηθήσει να σχεδιάσει εκ του φυσικού, ενώ φωτογραφίζοντας και φτιάχνοντας προπλάσματα εξοικειώθηκε με τη μορφολογία του αλόγου, έτσι ώστε να πετύχει τη σχέση των όγκων και την αναλογία αλόγου- ιππέα. Αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία μεγάλων και γνωστών έργων, όπως του Γεωργίου Καραϊσκάκη , του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και φυσικά του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ποιος ήταν ο καλλιτέχνης
Ο Γιάννης Παππάς γεννήθηκε το 1913 στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε στην Εcole Superieure des Βeaux-Αrts των Παρισίων ενώ παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα στη Νομική Σχολή της ίδιας πόλης και στο εργαστήριο του καθηγητή Ζαν Μπουσέρ . Το 1944 υπηρέτησε στην Αλεξάνδρεια, όπου έμεινε ως το 1951 δουλεύοντας και μελετώντας τα μνημεία της αιγυπτιακής τέχνης. Το 1953 εξελέγη καθηγητής των Εργαστηρίων Γλυπτικής της ΑΣΚΤ στην Αθήνα και το 1980 τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Εχει φιλοτεχνήσει πολυάριθμα αγάλματα, μνημεία και ανδριάντες. Κυριότερα έργα του ο μαρμάρινος ανδριάντας του Ελευθερίου Βενιζέλου στον χώρο της Βουλής των Ελλήνων, ανδριάντες του Μακρυγιάννη και του Ευάγγελου Αβέρωφ-Τοσίτσα . Πέθανε τον Ιανουάριο του 2005 σε ηλικία 92 ετών.
από το βήμα
Ο χάλκινος ανδριάντας του έφιππου Αλέξανδρου στον κήπο του εργαστηρίου - μουσείου
του Γιάννη Παππά. Εντός ολίγων ημερών το συντριβάνι της πλατείας Κοτζιά
θα αντικατασταθεί με αυτόν
του Γιάννη Παππά. Εντός ολίγων ημερών το συντριβάνι της πλατείας Κοτζιά
θα αντικατασταθεί με αυτόν
Κυριακή 7 το πρωί, πριν από μερικές εβδομάδες. Στο ραντεβού στην πλατεία Κοτζιά ήταν όλοι τους παρόντες. Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης , ο αρχιτέκτονας κ. Δημήτρης Κουτσογιάννης, ο γλύπτης Πραξιτέλης Τζανουλίνος, ο κ. Αλέκος Παππάς, γιος του γλύπτη Γιάννη Παππά, και κατά κάποιον τρόπο ο... Μέγας Αλέξανδρος.
Θέμα της «σύσκεψης» η τοποθέτηση του χάλκινου ανδριάντα του έφιππου Αλέξανδρου, έργου του Γιάννη Παππά, στην πλατεία Κοτζιά. Στην πρόβα, που έγινε επί τόπου, χρησιμοποιήθηκε μια πρόχειρη κατασκευή με φωτογραφία του αγάλματος σε φυσικό μέγεθος. Γεγονός είναι ότι ο Αλέξανδρος βρίσκει επιτέλους μια θέση στην Αθήνα, η οποία μπορεί να μην είναι η γενέτειρά του, υπήρξε όμως και εξακολουθεί να είναι ένα μεγάλο χωνευτήρι πολιτισμών από την αρχαιότητα ως σήμερα. Αλλωστε στον ανδριάντα του Γιάννη Παππά παριστάνεται ο Αλέξανδρος σε νεαρή ηλικία, όταν ήταν ακόμη ο έφηβος πρίγκιπας που ζούσε στην αυλή της Πέλλας και αγωνιζόταν με τους φίλους του στο κυνήγι με άλογο στα γύρω βουνά.
Εντός ολίγων ημερών, στη θέση όπου βρίσκεται σήμερα το σιντριβάνι της πλατείας- και μετά την καθαίρεσή του βεβαίως- θα αρχίσει να στήνεται ο ανδριάντας. Την απόφαση άλλωστε έχει ήδη λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο, δίνοντας έτσι λύση σε μια ιστορία ετών, καθώς το άγαλμα είχε αγοραστεί από το υπουργείο Πολιτισμού το 1993 αλλά ουδέποτε ως σήμερα είχε βρει θέση που να του αρμόζει. Το άγαλμα θα τοποθετηθεί σε βάθρο ύψους 6,20 μέτρων (περιλαμβάνονται και δύο αναβαθμίδες, συνολικού ύψους 0,80 μ.) κατασκευασμένο από γκρίζο μάρμαρο με ειδικά επεξεργασμένη αδρή επιφάνεια (χτυπημένη με το βελόνι). Μεταξύ του βάθρου και του γλυπτού θα υπάρχει μια μεταλλική επιφάνεια πάχους 0,20 μ. Oανδριάντας του Αλέξανδρου θα ατενίζει από το δικό του ύψος (3,60 μέτρα) την περιοχή μεταξύ του Δημαρχείου και της πλατείας Μοναστηρίου, ενώ σε μια πλάγια όψη του βάθρου θα είναι τοποθετημένη σχετική επιγραφή. Την αρχιτεκτονική μελέτη για την τοποθέτηση του αγάλματος και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου έχει εκπονήσει ο κ. Κουτσογιάννης και για την ολοκλήρωση του έργου, με προϋπολογισμό περί τις 60.000 ευρώ, θα απαιτηθούν περίπου δύο μήνες. Ως τότε πάντως το έξοχο γλυπτό θα εξακολουθεί να βρίσκεται στον κήπο του εργαστηρίου-μουσείου του Γιάννη Παππά στου Ζωγράφου.
Ν α σημειωθεί ότι η πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης ήταν ο αρχικός προορισμός του συγκεκριμένου έργου, κάτι που δεν ευοδώθηκε τελικώς, πικραίνοντας τον δημιουργό του. Αλλωστε ο Γιάννης Παππάς είχε μελετήσει ιδιαίτερα τους έφιππους ανδριάντες- έκθεση με αυτό το θέμα είχε πραγματοποιηθεί το 2006 στο Μουσείο Μπενάκη. Γιατί το «έφιππο» ήταν για τον Γιάννη Παππά μια πρόκληση στο καλλιτεχνικό του έργο, ένα πολύπλοκο πρόβλημα για τη λύση του οποίου εργάστηκε επί μακρόν. Επισκέψεις σε ιπποφορβεία και ομίλους ιππασίας τον είχαν βοηθήσει να σχεδιάσει εκ του φυσικού, ενώ φωτογραφίζοντας και φτιάχνοντας προπλάσματα εξοικειώθηκε με τη μορφολογία του αλόγου, έτσι ώστε να πετύχει τη σχέση των όγκων και την αναλογία αλόγου- ιππέα. Αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία μεγάλων και γνωστών έργων, όπως του Γεωργίου Καραϊσκάκη , του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και φυσικά του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ποιος ήταν ο καλλιτέχνης
Ο Γιάννης Παππάς γεννήθηκε το 1913 στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε στην Εcole Superieure des Βeaux-Αrts των Παρισίων ενώ παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα στη Νομική Σχολή της ίδιας πόλης και στο εργαστήριο του καθηγητή Ζαν Μπουσέρ . Το 1944 υπηρέτησε στην Αλεξάνδρεια, όπου έμεινε ως το 1951 δουλεύοντας και μελετώντας τα μνημεία της αιγυπτιακής τέχνης. Το 1953 εξελέγη καθηγητής των Εργαστηρίων Γλυπτικής της ΑΣΚΤ στην Αθήνα και το 1980 τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Εχει φιλοτεχνήσει πολυάριθμα αγάλματα, μνημεία και ανδριάντες. Κυριότερα έργα του ο μαρμάρινος ανδριάντας του Ελευθερίου Βενιζέλου στον χώρο της Βουλής των Ελλήνων, ανδριάντες του Μακρυγιάννη και του Ευάγγελου Αβέρωφ-Τοσίτσα . Πέθανε τον Ιανουάριο του 2005 σε ηλικία 92 ετών.
από το βήμα
Μαστιγώθηκαν γιατί έκαναν σεξ εκτός γάμου
Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα!!!!
Τρεις γυναίκες μαστιγώθηκαν στη Μαλαισία όταν κρίθηκαν ένοχες της κατηγορίας ότι διατηρούσαν σεξουαλικές σχέσεις χωρίς να είναι παντρεμένες, αναφέρει σήμερα δημοσίευμα της εφημερίδας Star, επικαλούμενη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Χισαμουντίν Χουσέιν.
Είναι η πρώτη φορά που μαστιγώνονται γυναίκες στη Μαλαισία, και αυτό συνέβη σε εφαρμογή απόφασης που έλαβε στις 9 Φεβρουαρίου ισλαμικό δικαστήριο, προσθέτει το δημοσίευμα.
Πέρυσι η Μαλαισία έγινε στόχος διεθνών επικρίσεων όταν η Καρτίκα Σάρι Ντέβι Σουκάρνο, μητέρα δύο παιδιών, καταδικάστηκε στην ίδια ποινή επειδή ήπιε μπύρα. Η ποινή της δεν έχει εκτελεσθεί ακόμα.
Η υπόθεση αυτή έθεσε σε δοκιμασία τη μετριοπαθή εικόνα της πολυφυλετικής αλλά κατεξοχήν μουσουλμανικής αυτής χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας σε μία εποχή κατά την οποία προσπαθεί να προσελκύσει ξένους επενδυτές. Επενδυτές της Νέας Υόρκης έθεσαν πέρυσι το θέμα αυτό στον πρωθυπουργό Νατζίμπ Ραζάκ.
Στη Μαλαισία ισχύει ένα διπλό νομοθετικό σύστημα καθώς βρίσκεται σε ισχύ ένα ισλαμικό ποινικό και οικογενειακό δίκαιο για τους μουσουλμάνους, παράλληλα με την κοσμική νομοθεσία.
Το σεξ εκτός γάμου είναι παράνομο βάσει του ισλαμικού νόμου και επισύρει την επιβολή χρηματικού προστίμου και ανώτατη ποινή έξι χτυπήματα με μαστίγιο ή και τα δύο.
Τρεις γυναίκες μαστιγώθηκαν στη Μαλαισία όταν κρίθηκαν ένοχες της κατηγορίας ότι διατηρούσαν σεξουαλικές σχέσεις χωρίς να είναι παντρεμένες, αναφέρει σήμερα δημοσίευμα της εφημερίδας Star, επικαλούμενη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Χισαμουντίν Χουσέιν.
Είναι η πρώτη φορά που μαστιγώνονται γυναίκες στη Μαλαισία, και αυτό συνέβη σε εφαρμογή απόφασης που έλαβε στις 9 Φεβρουαρίου ισλαμικό δικαστήριο, προσθέτει το δημοσίευμα.
Πέρυσι η Μαλαισία έγινε στόχος διεθνών επικρίσεων όταν η Καρτίκα Σάρι Ντέβι Σουκάρνο, μητέρα δύο παιδιών, καταδικάστηκε στην ίδια ποινή επειδή ήπιε μπύρα. Η ποινή της δεν έχει εκτελεσθεί ακόμα.
Η υπόθεση αυτή έθεσε σε δοκιμασία τη μετριοπαθή εικόνα της πολυφυλετικής αλλά κατεξοχήν μουσουλμανικής αυτής χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας σε μία εποχή κατά την οποία προσπαθεί να προσελκύσει ξένους επενδυτές. Επενδυτές της Νέας Υόρκης έθεσαν πέρυσι το θέμα αυτό στον πρωθυπουργό Νατζίμπ Ραζάκ.
Στη Μαλαισία ισχύει ένα διπλό νομοθετικό σύστημα καθώς βρίσκεται σε ισχύ ένα ισλαμικό ποινικό και οικογενειακό δίκαιο για τους μουσουλμάνους, παράλληλα με την κοσμική νομοθεσία.
Το σεξ εκτός γάμου είναι παράνομο βάσει του ισλαμικού νόμου και επισύρει την επιβολή χρηματικού προστίμου και ανώτατη ποινή έξι χτυπήματα με μαστίγιο ή και τα δύο.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)