Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Εκδήλωση της παράταξης «ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΛΗΣ»


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λάρισας Γιώργος Μπαρτζώκης της παράταξης «ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΛΗΣ» παρουσίασε σε μία μεγάλη εκδήλωση σήμερα το πρόγραμμα της παράταξης σε 9 προτάσεις για τη ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και την οικονομική κρίση που μαστίζει την πόλη μας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

1. Θεσμοθετείται ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ σύμβουλος του ΔΗΜΟΤΗ που θα τον βοηθάει σε κάθε πληροφορία για το νομικό και οικονομικό καθεστώς που διέπει τις Τράπεζες , τις εμπορικές επιχειρήσεις και τους καταναλωτές της πόλης μας.

2.Επανελέγχεται η ακριβής οικονομική κατάσταση του Δήμου μας , κάνοντας κάθε υπηρεσία και δημοτική επιχείρηση μία καταγραφή των υποχρεώσεων και εσόδων που έχει και ανάλογα την υπάρχουσα κατάσταση αναθεωρείται ο Προϋπολογισμός του επόμενου έτους.

3.Επανακαθορίζονται προς το λιγότερο οι οικονομικές υποχρεώσεις των υγειονομικών επιχειρήσεων που καταλαμβάνουν χώρο για τραπεζοκαθίσματα επί κοινοχρήστων χώρων μετά από συμφωνία με τους ιδιοκτήτες τους για μείωση της τιμής των παρεχόμενων υπηρεσιών του ( καφέ-χυμούς κτλ).Ο καφές στις καφετερίες της πόλης θα μειωθεί στα 2 ΕΥΡΩ.

4.Διαγράφονται όλες οι κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα της περασμένης δεκαετίας που εξέδωσε η δημοτική αστυνομία , λόγω της αλλοπρόσαλλης πολιτικής της πραγματικής έλλειψης χώρων στάθμευσης στην πόλη μας.

5. Αναπτύσσουμε Οικονομικής αυτόνομης ανάπτυξης της πόλης μας με ενίσχυση των επαγγελματιών μόνο της ΛΑΡΙΣΑΣ δίνοντας ένα τέλος στη εξάρτηση από ξένα συμφέροντα . Θα χορηγείται κάθε εργασία που θα προσφέρουν στον δήμο τους Λαρισαίοι επιστήμονες , επιχειρηματίες , καλλιτέχνες και θα προτιμούνε στην ανάθεση έργων από άλλους εκτός της πόλης .

6. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και μετά από πλήρη πρόταση του Δήμου τη μετατροπή του πρώην εργοστασίου Ζάχαρης κατά ένα μέρος σε Μουσείο βιομηχανικής Ιστορίας Λάρισας , κατά ένα μέρος με αλλαγή χρήσης του μετά το νέο ρυθμιστικό σχέδιο και κατά το υπόλοιπο σε εμπορικό κέντρο προϊόντων και υπηρεσιών που θα δώσει βαρύτητα στην μεταποίηση πρωτογενούς τομέα.

7.Δημιουργούμε αποχυμωτήριο στη περιοχή Γιάννουλης-Φαλάνης για τη στήριξη της τοπικής παραγωγής ροδάκινου, του αχλαδιού και του μήλου και να γίνονται χυμοί που θα διατίθονται στη αγορά της Θεσσαλίας. Ετικέτα για τη επωνυμία ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

8. ΑΝΑΠΤΥΞΗ και στήριξη ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ που δημιουργούνται μόνο από Λαρισαίους εμπόρους και επιχειρηματίες σε χώρους εκτός του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ σε συνοικίες προκειμένου να έρθει η ισόρροπη ανάπτυξη της εμπορικής δραστηριότητας σ’ όλη την πόλη.

9. Κατασκευή ΜΥΛΟΥ δημητριακών στην περιοχή της Κοιλάδας για τη διαμόρφωση καλύτερων τιμών των αλεσμένων προϊόντων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου