Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ρούμπιν Καζάν-Παναθηναϊκός 0-0

Η εικόνα του αγώνα:

Θυμάστε το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό; Ε, κάπως έτσι κύλησε και το πρώτο ημίχρονο στο Καζάν. Η επιλογή του Νιόπλια να βάλει τον Κατσουράνη στην άμυνα, δίπλα στους Καντέ και Μπουμσόνγκ, βοήθησε τον Τζόρβα, ο οποίος μόλις μία φορά χρειάστηκε να επέμβει, στο 40ο λεπτό στην επικίνδυνη εξ επαφής κεφαλιά του Ριαζάντσεφ.

Το θέμα, όμως, ήταν στην κυκλοφορία της μπάλας, αφού, αν εξαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο, οι πράσινοι υστερούσαν στα τρεξίματα, έχαναν γρήγορα την κατοχή και αναγκάζονταν να κυνηγήσουν τους Ρώσους. Κάτι η κακή εικόνα του Καραγκούνη που έδειχνε να μην έχει αντοχές, κάτι η μοναξιά του Σισέ στην επίθεση, ήταν αναμενόμενο το μηδέν του Παναθηναϊκού, ο οποίος ζητούσε το γκολ, αλλά δεν ήξερε πως να το διεκδικήσει.

Από την πλευρά της, η Ρούμπιν, έχοντας την κατοχή της μπάλας, έπαιζε πιο ορθολογικά, έψαχνε την κάθετη πάσα, αλλά αδυνατούσε στην τελική ενέργεια. Μία φορά λάθεψε η άμυνα των πρασίνων και παραλίγο να γίνει η ζημιά (στην προαναφερθείσα ευκαιρία του 40').

Στο δεύτερο μέρος δεν παρακολουθήσαμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με ό,τι είχαμε δει στα πρώτα 45 λεπτά. Χρειάστηκε να περάσουν 73 λεπτά για να καταγραφεί κάτι αξιόλογο και αυτό συνέβη όταν πέρασαν στον αγώνα οι Μάρτινς και Καραντενίζ, οι οποίοι έδωσαν ρυθμό στους γηπεδούχους.
Νωρίτερα (στο 58') είδαμε τον Μπουμσόνγκ να αποχωρεί τραυματίας, αναγκάζοντας τον Νιόπλια να αλλάξει τα πλάνα του, με τον Μαρίνο στα δεξιά της άμυνας και τον Βύντρα δεξιό στόπερ.

Η Ρούμπιν συνέχισε να πιέζει ψηλά, όπερ σημαίνει έδινε περισσότερους χώρους στον Παναθηναϊκό για να βγει στην αντεπίθεση (το ότι αυτό δεν έγινε ποτέ είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο), ενώ σε διάστημα δύο λεπτών έχασε ισάριθμες ευκαιρίες για να πετύχει το γκολ της νίκης. Ας είναι καλά ο Τζόρβας που με τις σωτήριες επεμβάσεις του έδωσε το δικαίωμα στους πράσινους να συνεχίζουν να ελπίζουν. Μάλιστα, αν ο Γκοβού ευστοχούσε στο 83ο λεπτό στην κοντινή κεφαλιά που επιχείρησε, τότε θα μιλούσαμε για ένα διπλό του Τζόρβα και της αμυντικής γραμμής (μέχρι πριν από λίγο καιρό αυτό θα είχε δόση ειρωνείας...)

Από τη στιγμή που η άμυνα και ο Τζόρβας έδειχναν ανίκητοι, ο Νίκος Νιόπλιας προσπάθησε να χτυπήσει το ματς και να το πάρει στα τελευταία λεπτά, εξ ου και η είσοδος του Χριστοδουλόπουλου στη θέση του Καραγκούνη. Ωστόσο, το χρονικό σημείο (80') δεν άφηνε πολλά περιθώρια...

Το κλειδί του αγώνα:

Το παιχνίδι κρίθηκε στην άμυνα. Ο Παναθηναϊκός πήρε καλό βαθμό, αλλά έδειξε ακίνδυνος μπροστά με τον Σισέ να παλεύει μόνος του.

MVP:

Ο Αλέξης Τζόρβας με τις σωτήριες επεμβάσεις του κράτησε ζωντανό τον Παναθηναϊκό στο ματς. Εξαιρετικός ο Μπουμσόνγκ, αλλά στάθηκε άτυχος με τον τραυματισμό του. Πολύ καλός στο ρόλο του και ο Καντέ.

Ο αδύναμος κρίκος:

Ο Καραγκούνης δεν βοήθησε στο δημιουργικό κομμάτι και δικαίως αντικαταστάθηκε. Επιπλέον, πήρε την κάρτα που θα του στερήσει τη συμμετοχή στο επόμενο ματς με την Μπαρτσελόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου