Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ανθρώπινα δικαιώματα για όλους, όχι μόνο για τον μετανάστη

http://www.parapolitika.gr/files/images/kaklamanis_21.jpg

O Νικήτας Κακλαμάνης ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, μίλησε στο ραδιοφωνο Flash 960... και αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό πρόβλημα που μαστίζει την Αθήνα, και στο παραεμπόριο που είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

Επίσης δεν παρέλειψε να εξαπολύσει τα βέλη του και στο υποψήφιο δήμαρχο με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Καμίνη, που δεν τολμά, για αυτά τα ζητήματα, να πάρει καθαρή θέση όπως υποστηρίζει ο κ. Ν. Κακλαμάνης

Ακολουθούν απόσπασμα της συνέντευξης:

Για το μεταναστευτικό πρόβλημα Αθήνας & παρεμπόριο

«Όλες οι κυβερνήσεις έχουν ευθύνες και η προηγούμενη έχει τις δικές της μεγάλες ευθύνες για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Όλοι όσοι έχουν μπει παρανόμως δεν γίνεται, εάν δεν ξεκινήσει, με νόμιμα μέσα βεβαίως, όχι πρακτικές τύπου Μπερλουσκόνι, η σταδιακή άμεση απομάκρυνσή τους μέσω των κανόνων του επαναπατρισμού, να βρεθεί λύσει.

Εγώ φωνάζω από χρόνια τη φράση, άλλοι συνάδελφοί σας με είπαν Λεπέν, που είπα ανθρώπινα δικαιώματα;

Μάλιστα, αλλά ανθρώπινα δικαιώματα για όλους, και για τον μετανάστη αλλά και γι' αυτόν τον κάτοικο που είπατε, που ή γεννήθηκε εκεί και αναγκάζεται να φύγει, ή που έχει φύγει για να ξαναγυρίσει.

Το είπα όμως καθαρά. Ακούσατε τέτοια ξεκάθαρη τοποθέτηση από τον ανθυποψήφιό μου;

Και ύστερα παρεξηγείται όταν γράφονται ή λέγονται πράγματα ότι έχει πολύ «ελαστική συνείδηση» (οι λέξεις εντός εισαγωγικών για να μην παρεξηγηθώ) σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Εγώ δε φοβάμαι να τοποθετηθώ, το λέω στα ίσια. Είπα, επαναπροώθηση. Με είπαν εθνικιστή και ρατσιστή. Ε τι να κάνουμε κύριε Λάλα;

Κάθε χρόνο μία πόλη σαν τη Λάρισα έρχεται στην Αθήνα, πόσο θα αντέξει η κοινωνική συνοχή αυτής της πόλης το συγκεκριμένο φαινόμενο;

Κανένας δήμαρχος δεν μπορεί να ελέγξει τα σύνορα, ο στρατός πρέπει να ελέγξει τα σύνορα.

Και με δική μου πίεση και πρόταση, για να πω κι ένα καλό τώρα για την προηγούμενη κυβέρνηση, είχε αποφασιστεί δύο στρατόπεδα, το ένα νομίζω ήταν στη Ριτσώνα αν δεν κάνω λάθος, να φτιαχτούν, να γίνουν ανθρώπινοι χώροι και όχι όλοι να έρχονται στην Αθήνα αλλά μέχρι να δούμε τι θα γίνει ή με την επαναπροώθηση ή με τη χορήγηση ασύλου όπως λένε οι διεθνείς συνθήκες, να φιλοξενούνται εκεί.

Γιατί πρέπει όλοι να έρχονται στην Αθήνα; Άλλες πόλεις στην Ελλάδα δεν υπάρχουν;»

Για το παραεμπόριο

«Καταρχήν άμα λέμε παραεμπόριο να ξεχωρίσουμε δύο κατηγορίες. Παραεμπόριο με είδη τα οποία δεν είναι λαθραία και παραεμπόριο με λαθραία.

Με καμία περίπτωση δε νομιμοποιώ τα λαθραία και πρέπει οι αρχές ασφαλείας στα τελωνεία να πιάνουν τα κοντέινερ που μπαίνουν μέσα λαθραία.

Στα άλλα είμαι μαζί σας και ο κ. Καμίνης αντί να υπόσχεται μία εθνίκ αγορά, θα έπρεπε να τον είχαν ενημερώσει οι εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι που είχε στο ψηφοδέλτιό του ότι ήδη υπάρχει απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής όπου ο δήμος σε συνεργασία με ιδιώτη κάνει μια τέτοια εθνίκ αγορά στον Ελαιώνα, σε ιδιόκτητη έκταση, ο δήμος δε βάζει φράγκο, την εποπτεία έχει και τίποτε παραπάνω.

Αλλά για τα νόμιμα είδη, όχι τα παράνομα και τα λαθραία.»

http://24wro.blogspot.com/2010/11/blog-post_543.html#ixzz156V7HZsE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου